5 redenen om je bedrijfsgebouw en inventaris te laten taxeren!
Bedrijven verzekeren hun gebouw en de inventaris om na een schade door te kunnen gaan met hun onderneming. Het is dan wel de bedoeling dat je het juiste bedrag verzekerd om te voorkomen dat een schade alsnog uitmond in een strop. Een te laag verzekerd bedrag levert alsnog een financieel risico op. Een te hoog verzekerd bedrag zorgt voor een te hoge verzekeringspremie. Een taxatie zorgt ervoor dat je gebouw en inventaris juist zijn verzekerd!

De vijf belangrijkste voordelen op een rij:
1. Snellere schade afhandeling
2. Garantie tegen onderverzekering
3. Geen oververzekering
4. Geen afschrijving over het getaxeerde bedrag
5. Je kunt specificeren wat je wel en niet wil verzekeren

Art. 7:960BW vaste taxatie
Normaal gesproken mag een verzekering niet meer uitkeren dan de daadwerkelijk geleden schade. Voor het verzekeren van bijvoorbeeld inventaris wordt voor de waardering uitgegaan van nieuwwaarde. Bij schade wordt echter gekeken naar de dagwaarde.
Met een taxatierapport krijg je gegarandeerd de waarde die door de expert is vastgesteld. De schade wordt dan meestal vergoed tegen getaxeerde waarde.

Garantie tegen onderverzekering
Als de inventaris of het gebouw is getaxeerd dan verleent de verzekeraar Garantie tegen onderverzekering. Dit houdt in dat ze bij een schade uitgaan van het taxatierapport. Als de schade groter is dan het verzekerde bedrag beroept de verzekeraar zich niet op onderverzekering. Sommige verzekeraars keren zelfs meer uit dan het verzekerde bedrag indien dit voor de herbouw nodig is.

Geldigheidsduur taxatie
De waarde die wordt vastgelegd in het taxatierapport is in principe drie jaar geldig. Je kunt de geldigheid van het taxatierapport voor gebouwen verlengen tot zes jaar. De verzekeraar indexeert dan jaarlijks de getaxeerde waarde.

Kosten
De kosten voor het laten taxeren van de inventaris of het gebouw zijn doorgaans voor rekening van de eigenaar. Hierdoor weet je zeker dat het bedrag door een onafhankelijk expert is vastgesteld.

Vragen?
Heb je vragen over het laten taxeren van het gebouw of inventaris, neem dan gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies!

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Poel Financiële Diensten maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie