Het coronavirus: hoe kunnen wij u helpen in uw strijd tegen de gevolgen voor uw onderneming?

De impact van het coronavirus op het dagelijks leven in Nederland is enorm. Naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen tegen de verspreiding van het virus, wordt het steeds lastiger om de normale werkzaamheden voort te zetten. Het zijn onzekere tijden voor iedereen,  maar vooral voor u als ondernemer.

Wat kunt u verwachten van de overheid?
De overheid gaat ondernemers helpen die getroffen worden door de coronacrisis. Er zijn meerdere regelingen van kracht waar u als zzp-er of mkb-er gebruik van kunt maken. Wij verwijzen voor meer informatie over deze regelingen naar: Kamer van Koophandel - Check-hier-je-regelingen

Coronacrisis dwingt ondernemers tot creativiteit
Veel ondernemers  zoeken naar mogelijkheden om toch omzet te genereren. Horecagelegenheden gaan maaltijden bezorgen, de visboer en boekenwinkel bezorgen tijdelijk aan huis en trainingen van bijvoorbeeld de sportschool worden online aangeboden. Bent u ook gestart met een nieuwe vorm van dienstverlening of overweegt u dit, neem dan contact met ons op. We vinden het belangrijk om samen met u te inventariseren of deze (tijdelijke) activiteiten nieuwe risico’s met zich meebrengen.

Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)
Deze maatregel vervangt de werktijdverkorting (WTV), welke is ingetrokken. Werkgevers kunnen met deze nieuwe regeling een tegemoetkoming in loonkosten aanvragen. Zo kunnen zij werknemers met een vast én flexibel contract in dienst houden en betalen. Meer informatie: Kamer van Koophandel - NOW

Een zieke medewerker
In de huidige situatie waarin de NOW regeling van kracht is, is het niet zonder meer de beste keus om een zieke medewerker te melden op uw Verzuimverzekering. Heeft u een zieke medewerker? Neem dan contact met ons op m.b.t. de wachttijd en de schadelast bij melding op uw verzuimverzekering.

Wees extra alert op phisingmails
Nu steeds meer mensen vanuit huis werken, zien cybercriminelen hun kans schoon om daar misbruik van te maken. Houd dus rekening met het ontvangen van phisingmails en valse e-mails omtrent het coronavirus. Wanneer je een e-mail ontvangt van een onbekende afzender, zorg er dan voor dat je niet klikt op de links en geen bijlagen opent. Wees ook alert op verdachte what’s app-berichten en sms-jes.

Wij krijgen veel vragen van ondernemers over hoe ze met deze situatie om kunnen gaan. Graag zijn wij uw sparringpartner als het gaat om de uitdagingen waar u als ondernemer in deze tijd voor komt te staan. Voor direct contact kunt u een e-mail sturen aan bedrijven@nicopoel.nl.

Wij hebben uiteraard ook maatregelen genomen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus. Onze medewerkers werken grotendeels vanuit huis en ons kantoor is gesloten voor bezoekers. Ondanks deze aanpassingen stellen wij alles in het werk om u ook tijdens deze periode van dienst te zijn.

 

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Poel Financiële Diensten maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie