Mijn favorieten

WOZ-Waarde? Bel ons voor een kosteloos adviesgesprek of offerte.


In de komende weken valt bij alle huizenbezitters de WOZ-beschikking van 2012 op de deurmat. Deze beschikking bestaat uit een door de gemeente bepaalde onderhandse verkoopwaarde van uw woning die wordt gebruikt als grondslag bij o.a. het bepalen van de te betalen onroerend zaak belasting (OZB).

De WOZ-waarde is mede gebaseerd op de verkoopwaarde van soortgelijke woningen uit uw buurt die rond de “waarde peildatum” zijn verkocht. Omdat deze waardebepaling vaak van achter een bureau wordt gedaan en dus niet feitelijk wordt verricht gebeurt het regelmatig dat de vastgestelde waarde behoorlijk afwijkt van de werkelijke waarde van uw woning.

Twijfelt u aan de juistheid van de WOZ-waarde? Dan kunt u wellicht met succes bezwaar maken. Vraag het taxatieverslag op bij uw gemeente, dit verslag geeft aan waar de gemeente uw WOZ-waarde op heeft gebaseerd.
 
Door middel van een taxatie/schriftelijke waardeverklaring kunnen onze makelaars de waarde van uw woning op 1 januari 2011 vaststellen. Op basis van de schriftelijke waardeverklaring kunt u besluiten bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde zoals de gemeente deze heeft vastgesteld.

Voorwaarden Poel Makelaardij:
- het eigendomsbewijs of de leveringsakte is beschikbaar
- het taxatieverslag is beschikbaar
- u maakt zelf bezwaar tegen de WOZ-beschikking (model bezwaarschrift is bij ons beschikbaar)

Heeft u het vermoeden dat uw WOZ-waarde niet juist is, neem dan zo snel mogelijk contact op met ons kantoor voor het maken van een afspraak, want u heeft maar 6 weken de tijd om bezwaar te maken.
Onze makelaars komen graag bij u langs.