Mijn favorieten

Taxaties

Taxaties zijn onlosmakelijk verbonden met het kopen en verkopen van een woning of project. Bij aankoop is de waardebepaling essentieel om een gericht voorstel te kunnen doen. Voor een financiële instelling is het zelfs een vereiste om de hoogte van de hypotheek te bepalen, dit geldt ook bij een over sluiting of een verhoging. Een taxatie rapport is dus een vereiste VOOR:

  • uw financiering bij aankoop van een woning
  • een aankoopbeslissing van een woning
  • een verbouwing of herfinanciering van uw huidige woning.
  • een waardeverklaring voor een nalatenschap of echtscheiding
 
Poel Makelaardij biedt u de mogelijkheid om op korte termijn een nauwkeurig en uitgewerkt taxatierapport te ontvangen, opgesteld door een gecertificeerde taxateur welke lid is van de NVM. Iedere NVM-makelaar is ingeschreven in het register van stichting VastgoedCert en daarmee een gecertificeerde taxateur.

Indien sprake is van een woning die onder de NHG-garantie valt, wordt de taxatie verplicht gevalideerd (gekeurd) door een taxatie-instituut. Hierdoor kan het iets langer duren voordat het rapport gereed gemeld is. Poel Makelaardij werkt samen met validatie-instituut NWWI.


Poel Makelaardij Taxatievoorwaarden:
  • Betaling binnen 14 dagen, bij betalingen na 14 dagen geldt een opslag van € 25,-.
  • Koopakte, eigendomsbewijs en plattegrond dienen beschikbaar te zijn bij de taxatie. Indien het een appartement betreft hebben wij graag inzicht in de stukken van de Vereniging van Eigenaren (laatste notulen, jaarrekening, begroting, huishoudelijk reglement en uittreksel KvK).
  • Tarieven zijn exclusief kosten voor NWWI, opvragen benodigde documenten en onderzoek. Indien milieuonderzoek benodigd is bij een taxatie worden de daadwerkelijke kosten van de desbetreffende milieudienst in rekening gebracht (deze variëren tussen de € 25,- en de € 75,-).
     
Tarieven:
Taxatie-waarde Tarief*:
< € 300.000.- € 250,-
€ 300.000 - € 500.000 € 300,-
€ 500.000 - € 750.000 € 350,-
> 750.000 € 400,-
* Tarieven zijn exclusief kosten voor NWWI (€ 42,50), opvragen benodigde documenten en onderzoek.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel met ons kantoor, ons telefoonnummer is: 0299-411101.